About Question enthuware.ocajp.i.v7.2.1157 :

Help and support on OCA OCP Java Programmer Certification Questions
1Z0-808, 1Z0-809, 1Z0-815, 1Z0-816, 1Z0-817

Moderator: admin

Post Reply
Talel Amira
Posts: 1
Joined: Tue Mar 26, 2013 12:58 pm
Contact:

About Question enthuware.ocajp.i.v7.2.1157 :

Post by Talel Amira »

Hi,
I correctly answred C, but I did it because I thought that I cannot switch over a boolean. In JLS (14.11): only char, byte, short, int, Character, Byte, Short, Integer, String, or an enum type are permitted.
This is confusing!

admin
Site Admin
Posts: 8996
Joined: Fri Sep 10, 2010 9:26 pm
Contact:

Re: About Question enthuware.ocajp.i.v7.2.1157 :

Post by admin »

Not sure why you find it confusing. It is true that you cannot use boolean in a switch but that is not the case here anyway.
-Paul.
If you like our products and services, please help us by posting your review here.

JaredTse
Posts: 20
Joined: Sat Apr 23, 2016 2:52 pm
Contact:

Re: About Question enthuware.ocajp.i.v7.2.1157 :

Post by JaredTse »

Hi,

Isn't a switch statement also not supposed to use the boolean data type ?

Thanks

admin
Site Admin
Posts: 8996
Joined: Fri Sep 10, 2010 9:26 pm
Contact:

Re: About Question enthuware.ocajp.i.v7.2.1157 :

Post by admin »

That is correct. That is what I said above as well.
-Paul.
If you like our products and services, please help us by posting your review here.

flex567
Posts: 201
Joined: Mon Apr 02, 2018 8:40 am
Contact:

Re: About Question enthuware.ocajp.i.v7.2.1157 :

Post by flex567 »

These questions is imposible to guess correctly since no book for preparation explains much about what does/doesn't compile.

crazymind
Posts: 85
Joined: Mon Dec 24, 2018 6:24 pm
Contact:

Re: About Question enthuware.ocajp.i.v7.2.1157 :

Post by crazymind »

Hi, I understand the code inside switch is unreachable but does switch itself cause a compile error without any case or default label? I actually implement this code by removing the "flag = true;" and it compiles ok. So switch doesn't cause a compile error. It is ok to has no case or default label and without any code inside the block?

admin
Site Admin
Posts: 8996
Joined: Fri Sep 10, 2010 9:26 pm
Contact:

Re: About Question enthuware.ocajp.i.v7.2.1157 :

Post by admin »

Yes, if you have code inside a switch then that has to be associated with a case or default label. The explanation also explains the same.
Empty switch is fine as you already found out.
If you like our products and services, please help us by posting your review here.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 0 guests